da, ganduri.


in secolul 21, mediu urban, 25 plus, se presupune ca porti tot timpul pe tine un scut. Un scut prin care lasi oamenii sa se apropie, dar nu te increzi in ei. Un scut cu care tii departe de suflet toate porcariile pe care ti le fac unii.

Sau hai sa ne exprimam altfel, in secolul 21 se presupune ca nu te afecteaza nimic. Ca le faci pe toate cu seninatate, ca nu ai sentimente – le-ai consumat in adolescenta, sau le-ai impartit in sex, tigari si telefoane mamei.

Vestea buna si proasta in acelasi timp e ca nu este adevarat nimic din ce am spus mai sus.

Inca avem inimi, ascunse in boluri cu potpurri, in cani de ceai fierbinte si in bloguri cateodata. de parca ai putea sa pui si pe start, si pe stop si sa dai si pe repede innainte cand nu a iesit bine ceva.

Mai si umblam la ele, cateodata si nutrim speranta ascunsa ca nu va mai fi nevoie de scut vreodata.

pt ca apasa si incurca, fix ca si fratele lui fizic, prezervativul.

 

6 gânduri despre &8222;da, ganduri.&8221;

 1. Incerc un comentariu la textul tau, care iar m-a lasat cu gura apa:-)
  Si cred ca, pana la un punct, e nevoie si de armura asta artificiala.. dar pana la punctul in care nu incepem sa ne confundam cu armura, sau cum

  E similar cu ce spune urmatorul autor despre democratie:Roland Brunner – “Psihanaliză şi societate modernă”: “Democraţia este poate arta (ca şi în iubire sau în prietenie) de a găsi distanţa potrivită faţă de celălalt: nici prea aproape, nici prea departe.”

  Decic armura, folosita echilibrat realizeaza regula lui nici prea apropae, nici prea departe.
  Folosita excesiv conducela cu toul altceva, adica;

  B. Pasternak – “Doctor Jivago”: “Aceasta este boala cea mai nouă a contemporaneităţii. Cred că e de natură morală. Celor mai mulţi dintre noi ni se pretinde o duplicitate permanentă, transformată în sistem. Este imposibil ca, fără urmări pentru sănătate, să te manifeşti zi de zi cu totul altfel decât simţi, să te umileti faţă de ceea ce îţi repugnă, să te bucuri de ceea ce te face nefericit. Sistemul nostru nervos nu-i o vorbă goală nici o ficţiune. El este corpul fizic alcătuit din ţesuturi fibroase. Sufletul nostru ocupă un loc în spaţiu şi este amplasat în noi precum dinţii din gură. Nu poate fi siluit la nesfârşit fără urmări grave.”

  Răspunde
 2. o iei razna, mai pe romaneste, daca faci lucruri impotriva firii tale, numai pentru ca se presupune ca trebuie sa le faci. ca altfel nu ai sanse. dar iarasi, dragul meu prieten, de ce nu vorbesti cu ale tale cuvinte, vocabular ai si ideile nu iti lipsesc…

  Răspunde
 3. sunt de acord…numai ca ai putea sa nu mai fii asa modest si sa asimilezi parerile lor, si sa nu mai citezi una doua. Asuma-ti ce zici…ala zice asa, ala zice altfel, TU ce mai zici? 🙂

  Răspunde
  • Ba sunt fortat, poate si de datele concrete al existentei mele, sa fiu mai modest, si sa folosesc exprimarile altora mai destepti, pentru ca eu nu mai am timp de formulari personale, fiind confiscat mai mereu cu lupta pentru ziua de maine.
   Cat de asumat tocmai ca le asum, in sensul ca daca le-am redat acolo inseamna ca eu cred cu tarie in aceste statuari.

   Eu nu prea ma comport ca buricul pamantului, sa ma pun mereu pe mine in centru mereu, ca altii.

   Răspunde
   • am inteles…respecti drepturile de autor:)de fapt postul nu era despre orgolii…desi la ele se ajunge acum
    asculta…nu stiu de cine altii zici ca se situiaza tot timpul pe sine in centrul atentiei. „tot timpul”- o generalizare pe care tu adori s-o faci:) blogul asta e subiectiv si egoist, ca persoana care-l scrie. si asta imi asum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s