Furnici si trotuare


Oare furnicilor le place iasomia? Şi daca da, o miros sau o mănâncă?

Furnica se ia prea in serios. Trăieşte intr-un furnicar prea mare, pe care nu-l poate cuprinde. Si, oricum, azi furnica naratoare sufera de greata metafizica…Nimica nu-i place.
Furnica invata usor melodii, cuvinte noi in limbi straine, imagini. Furnica ar vrea sa poata pune intr-un sertar al memoriei lucrurile pe care le vede. Cand merge undeva, cateodata are nevoie sa completeze imaginile cu senzatii, si atunci atinge, miroase, se inteapa. Cateodata cand merge pe strada furnica isi trece mana prin tufari, ca sa se simta mai vie. Pe furnica o enerveaza grozav ca nu stie sa debifeze autocorectia englezeasca din Word si trebuie sa fie prea atenta cand scrie.

Furnicii ii place muzica. Muzica ii hraneste sufletul. Muzica si lucrile frumoase. Natura ii da putere. Furnica e indragostita de pamant si uraste betonul. Metalul ii place, ca e suplu si rezistent, iar de culoarea, robustetea si caldura lemnului s-a innamorat de la prima vedere. Lemnul i se pare viu, ii pare rau numai ca e asa de fragil. De fapt cred ca visul arhitectonic al furnicii este o combinatie de caramida, lemn si sticla, intr-o padure. Furnicii ii plac lucurile umane, pe care le poate cuprinde si oricand ar accepta orice megatehnologie, cu conditia sa aiba interfata prietenoasa, eventual cu floricele. Nu-i plac colturile ascutite si suprafetele prea mari si prea drepte. Nu-i place conceptul de mobila de IKEA. Crede ca fiecare lucru trebuie sa aiba suflet, iceea ce nu se vinde la pachet, in stocuri mari.

Furnica are un dezvoltat simt critic. Cand e intr-o relatie, furnica ajunge sa nu aiba ce vorbi cu obiectul adoratiei dintr-o cenzura autoimpusa. Furnica nu se cere inteleasa, ci mai degraba iubita si protejata. Protejata de ce? Pai, in principiu de nimic. Ea poate fi descurcareata si singura, da i-i placut sa stie ca are spate. Furnica are nevoie de cineva care sa stie sa bata cuie, sa asculte, sa nu fie mofturos sau prea amar. Furnica admira oamenii care sunt buni dansatori. Cam atat despre Furnica.

Azi din 135 am observat in amanunt straturile componente ale unui trotuar spintecat pentru a repara cine stie ce conducta. Reteta e urmatoarea: Se ia o felie de planeta, lata de 2-3m si lunga cat e nevoie. Se batatoreste zdravan. Se pune un strat de membrana textila si se toarna asfaltul. Peste o vreme se adauga si pavaj. Se integreaza in peisajul urban cu borduri si racorduri. Se picteaza cu dungi albe si galbene. Se calca. Iar si iar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s