Simplu. Mai simplu.


Demult ma gandesc ca e NEVOIE de simplitate, si nu in sensul de moft.

Eu am crescut intr-o casa in care se colecta totul. Un depozit in care totul se pastreaza, se arunca rar spre niciodata. Am observat ca tind sa fac la fel, noroc ca in mutari am mai scapat de lucruri. Acum simt nevoia unei curatenii generale. Mai putine lucruri = mai putina bataie de cap = mai mult loc liber pentru inspiratie. Trebuie sa fim mai grijulii cu ce ne umplem viata.
Din ce cana urata beau, numai pentru ca am primit-o si ca e mare, ce chestii lungi si rosii umplu sertarul de la bucatarie, dar la ce servesc nu se stie, ce ciorapi verzi prea scurti ma umplu de naduf numai cand dau peste ei si-mi amintesc cum imi cadeau din mers la ultima petrecere cu firma.
Am inceput sa arunc, usor-usor, lucruri „necesare” carora nu le simt deloc lipsa.

Cu hainele….alta poveste. Unele merg reinventate, altele date, altele aruncate.

Fiecare leu ( da, chiar asa) pe care il dai pe diverse, ma poate indeparta de ce-i important. Calitate versus cantitate, necesitate versus dorinta. Placeri simple, nu imbuibare facila ba cu dulce, ba cu sarat, ba cu acru intr-un carusel al papilelor gustative…what the hell…suntem oameni, nu aparate digestive.
Comportamentele compulsive spun ceva. Ca nu-ti ajunge, ca bagi in tine, in dulap si in cosul de cumparaturi ca sa rotunjesti un intreg pe care il simti stirb. Ca iti cauti multumirea in afara ta, in recunoasterea si acceptarea sociala, in aspect exterior.
Nu vorbesc acuma de dorinta saracului de a avea mai mult, cand mai mult inseamna totusi o incaltaminte din piele, o hainuta mai calitativa si mai frumoasa, mancare variata si buna, bani pentru a-ti creste fara a plange copii si fara a-ti parea rau ca ai mai mult decat unul si nu reusesti sa ii pornesti cum trebuie in viata.
Saracia naste, des, umilinta si imagine proasta despre sine pe care le poti purta toata viata, chiar daca intre timp statutul tau a crescut.
Less is more, iar banii nu te fac om.

Nu stiu pe cine intereseaza ce am scris. La modul general, pe cat mai multi ar trebui, insertiile personale insa intereseaza mai putin si doar in masura in care ofera o poveste, o morala.
Cand au uitat oamenii sa fie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s