de ce Colea, de ce?


Am o prietena acasa. Putin mai mica decat mine. Mereu a fost o fire inchisa, care te suna cand avea nevoie de tine si cam atat. Asa ca „prietena”, in acest context, inseamna „fata din aceeasi mahala, cam de-o varsta, cu care intr-o vreme am avut interese si drumuri comune”. Dar nu cine stie ce apropiere in suflet sau fapte.

Acum ea e in Chisinau. S-a ferit de Ro ca de ciuma, dupa ce a tinut-o taica-su si la liceu si la facultate aici. Lucreaza intr-un minister, pe un salariu cam la jumatatea salariului minim de abs de studii superioare pe care l-ar lua in Ro. Banii ii ajung de chirie si o haina, maxim, mancarea venind de acasa…in fine. N-ar fi nici prima, nici ultima care se chinuie asa. Are 28 de ani. Frumoasa, dar nu printesa.

Mereu a avut o superioritate prost exercitata, mereu a tratat oamenii de sus, si  cred ca de multe ori nici nu si-a dorit asta, dar a facut-o nestiind sa se poarte. Nu-i stiu viata, dar pare a cauta relatii abuzive, conform retetei din familie.

Ce ma mira si ma revolta este ca timpul trece, dar mintea nu creste. De curand am vazut-o tratand cu atata dispret un barbat pe care nici nu-l stia.  Un barbat care ii era mult superior ca si cariera si cel putin egal din celelalte puncte de vedere. Un barbat care a vrut sa stea de vorba cu ea, omeneste si fara incurcaturi in jurul cotului. Care a vrut sa poarte o conversatie ca de la adult la adult, ca de la om intreg la om intreg. N-a avut cu cine. I s-a reprosat franchetea. Trebuia sa-si ia calul alb si mantia de print si sa-i cante vreo 2 serenade….

Nu pot sa inteleg. Inteleg ca nu-ti place poate cum arata. Dar o conversatie fara sa jignesti poti sustine? Poti sa lasi loc de un „salut” si-un zambet? Poti sa te faci placuta si sa nu-ti incretesti fruntea?

O fi mai buna singuratatea cu visele ei efemere la barbatii altora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s