Case ude de nisip, custi fara scapare


Visez de ceva vreme case. Case inalte, blocuri, care din fata arata ca niste blocuri turn, dar in spate au direct pamant, ca niste imense ziduri de sprijin cu ferestre.

Case care stau sa cada, pe ale caror acoperisuri sunt drumuri, copaci, pamant lutos si maidane.

Case cu apartamente spatioase, cu ferestre si usi albe, dar reci si cu peretii mucegaiti, cu focul mereu arzand intr-o soba din alte vremuri.

Azi noapte intr-un bloc de felul asta ma mutasem singura. Aveam geamurile inalte, dar si joase cat peretele si un pic in vale asa. Administratoarea blocului statea intr-un apartament daramat, stalpii de rezistenta rotunzi aveau armatura tip platbanda, dezgolita, in jos se casca un hau de cateva etaje.

Un alt vis mai vechi ma situa intr-un fel de complex de blocuri, de fapt case una peste alta, la propriu, si undeva sus, intr-un fel de apartament mansarda foarte verde si jos, locuia Tudor Chirila. Aha, chiar asa 🙂

In alt vis eram intr-o gradinita din prefabricate cu vreo 4 etaje pe care o legana zdravan un cutremur, ca pe o minge de box fixata in partea de jos.

Un altul ma ducea intr-o cladire cu lifturi inguste, care nu opreau la toate etajele , cu scari ca in Super Mario, cu iesiri si intrari acrobatice.

Intotdeauna sunt la cel mai de sus etaj, intotdeauna expusa, intotdeauna in oarecare pericol.

Nu stiu ce vor sa fie. Au inlocuit cosmarele pe care le aveam cand lucram, cosmare cu seful si diversele proiecte.

Nu mi-e frica de ele, reprezinta o lume de dupa lume, in culori de lut si nisip, cu atmosfera umeda. Mi se trage de la „Femeia nisipurilor” de Kobo Abe, citita vara trecuta in Vama si putin Inception . Prin filtrul lor mintea mea modeleaza lumi fantastice salasluite de frici  si personaje reale in rolurile principale si unele imaginare, in cele episodice.

Fricile mele locuiesc acolo. Le place sau nu pot scapa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s