I wonder: Femeia care uita sa mai nasca.


Ma mai intalnesc cu oameni vechi sau mai noi si ades ma mir de cat suntem de diferiti.

Mai precis, de cat sunt eu de diferita de tipul corporatist, centrat pe bani si materialitati. Nu ca n-as fi Taur, cu simtul posesiei si toate cele, dar in ultimii ani am lasat calitatea vietii sa primeze asupra banilor. Poate e prea dolce vita…dar….

Cum sa fii la menopauza la 30 de ani din cauza stresului? Cum sa lasi viata sa te aduca in asa hal? Cum sa nu poti la 27 de ani sa faci un copil, sa te tratezi 2-3 ani si sa ti se spuna la sfarsit ca ai ovulele imbatranite, deci adios bebe?

Mama m-a nascut la 35 de ani. Fara in vitro sau medicamente, si nu avea o viata lipsita de stres. Ce a schimbat atat de radical ecuatia incat sa nu ne putem implini ca femei? E groaznic.

Raspunsurile sunt o mie posibile: anticonceptionale, stres, e-uri, vaccinuri si alte otravuri, munca multe si odihna putina. Dar…decat sa raman stearpa de mult ce muncesc, mai bine muncesc mai putin si sunt mai sanatoasa. La ce iti foloseste o casa misto, daca nu ai cui sa o lasi (cu tot cu credit, eventual)….

In ce lume traim. As strig in gura mare: nu va mai otraviti mintea si trupul! Nu va mai inrobiti banului pana cand din voi ramaine o stafie singuratica.

Nu merita!

O parte din mine se intreaba daca nu ar trebui si eu sa-mi doresc un salariu mare-mare-masina-si-raspundere-si-statut-de-femeie-importanta. Ca poate sunt prea naiva, sau lenesa… Ca n-am dorinta de  marire.

Ba am. Dar nu aici si nu asa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s