Impresii de la lansare si my 2 cents


Hello 🙂

Ieri am fost la lansarea cartii „Stil de viata, nu dieta” a lui Valentin Vasile, antrenor Limitless.

S-a vorbit exclusiv despre partea de alimentatie a unei vieti sanatoase. Partea de antrenamente a fost lasata deoparte, deoarece nu constituie obiectul cartii.

Ce pot sa zic dupa ce am parcurs cateva pagini? Ca principiile sunt cele (arhi)cunoscute, mai ales pentru cine e preocupat de subiect, dar mai este si „insight info”, presarata, neevidentiata, lucrurile mici care fac diferenta.

Nu cred ca-i o carte scoasa pentru profit – costa doar 30 RON. Nu-i nici glossy-glossy, nu are poze/scheme/piramide. Doar text, impartit in capitole cu titlu relevant.

E o carte scoasa pentru a fi citita (si aplicata, dare-ar Dumnezeu, nu stiu pe nimeni care n-ar vrea sa fie mai energic si mai sanatos), pentru un plus de notorietate al autorului, pentru o promovare extinsa, pentru ca informatia sa ajunga la cat mai multi oameni.

Domnul antrenor nu are experienta vorbitului in public, asa ca invitatii lui obisnuiti cu sticla/scena, a avut emotii si s-a vazut, ceea ce publicul feminin malitios din nastere a taxat pe ici, pe colo. Pentru o persoana introverta vorbitul in public poate fi paralizant si poate ca vorbitorul nu are dictia sau charisma unui actor…dar asta nu scade valoarea mesajului transmis.

Diferenta intre ce spune Valentin si ce am mai citit, este accentul pus pe sanatate si pe tonus, nu pe slabire, nu pe „fat shaming”, nu pe aparente.

In conditiile muncii la birou, daca nu mergi/alergi/urci pe munte/ sapi in gradina/faci forta/aerobic nu ai cum sa traiesti intr-un corp misto, flexibil, puternic.

Despre echilibru-i vorba, inca o data. Si tre sa te misti, cum iti place, dar just do it.

Mie imi place sa fiu mai puternica. Am alt tonus, e bun pentru viata de cuplu, e frumos ce se vede in oglinda. Iubesc vantul care bate seara in parc, iubesc descarea masiva de endorfine, iubesc sa ma stiu asa fortoasa 🙂
Da, poate-i egal cu zero fata de performantele altora, dar nu e o competitie cu ceilalti, nici cu mine. Eu sunt ambitioasa in doze mici spre deloc. Spune cuvantul „competitie” si entuziasmul s-a dus dracului pentru ca de cand ma stiu, pierd la competitii, fara exceptii.

Cred in schimb in impartasirea entuziasmului si energiei cu oameni cu aceleasi interese, cred in forta obiceiului si in evolutia care e o consecinta a celor multor pasi mici, indiferent ca ti-o propui sau nu.
Iubesc exploziile de energie de la antrenamente si acei instructori cu vibratie buna, mi-e drag de ei,
chiar nu cred ca primesc suficient de des vorbe bune.

Da, obosesc cand alerg si cand adorm simt cum ma dor oasele si muschii ca dupa o zi la prasit, dar la tara e inca si mai greu!

(Cine vrea experienta unui bootcamp for free, il chem 1 sapt primavara la prasit intensiv, sau tot 1 sapt toamna, la cules roada. Slabire si tonifiere garantata!) Pentru efect triplu, recomand 2 saptamani la inceputul verii la Hulboaca pe deal la vie si la porumb.

So. Nu te mai plange. Hai, usurel-copacel, inainte. Tot inainte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s